2021-07-01

Nie chcą mięsa na talerzu

Organizacje prozwierzęce działające w Polsce coraz głośniej domagają się nie tylko zakazu promocji mięsa czy nabiału, ale również zakończenia hodowli drobiu, bydła…

2021-07-01

Tylko osiem substancji czynnych

Wilgotna gleba i zastosowanie odpowiednich substancji czynnych pozwoli zabezpieczyć plantacje rzepaku przed zachwaszczeniem od początku jego rozwoju nawet do końca wegetacji jesiennej.

2021-06-22

Innowacje w uprawie kukurydzy

Wprowadzenie Europejskiego Zielonego Ładu oraz strategii „Od pola do stołu” wymusza na przedsiębiorcach rolnych poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych, które pozwolą na utrzymanie…

2021-06-14

Ekologia kontra ekonomia

– Producenci rolni muszą częściej rozmawiać z konsumentami i wyjaśniać im, jak wielkie koszty ekonomiczne oznacza wprowadzenie Europejskiego Zielonego Ładu – mówił…

2021-06-08

Satelitarny podgląd pola

Obserwacja Ziemi z kosmosu trwa nieprzerwanie od kilkudziesięciu lat, jednak dopiero w ostatnim czasie technologia satelitarna stała się na tyle popularna, aby…