2021-07-01
Nie chcą mięsa na talerzu
Organizacje prozwierzęce działające w Polsce coraz głośniej domagają się nie tylko zakazu promocji mięsa czy nabiału, ale również zakończenia hodowli drobiu, bydła…
2021-07-01
Nie chcą mięsa na talerzu
Organizacje prozwierzęce działające w Polsce coraz głośniej domagają się nie tylko zakazu promocji mięsa czy nabiału, ale również zakończenia hodowli drobiu, bydła…
2021-07-01
Tylko osiem substancji czynnych
Wilgotna gleba i zastosowanie odpowiednich substancji czynnych pozwoli zabezpieczyć plantacje rzepaku przed zachwaszczeniem od początku jego rozwoju nawet do końca wegetacji jesiennej.
2021-06-27
Odnieśli sukces, którym warto się chwalić
27. edycja Ogólnopolskiego Konkursu ROLNIK – FARMER ROKU już za nami. Symbolicznym zakończeniem rywalizacji o statuetkę złotego jabłka w poszczególnych kategoriach była…
2021-06-22
Innowacje w uprawie kukurydzy
Wprowadzenie Europejskiego Zielonego Ładu oraz strategii „Od pola do stołu” wymusza na przedsiębiorcach rolnych poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych, które pozwolą na utrzymanie…
2021-06-14
Ekologia kontra ekonomia
– Producenci rolni muszą częściej rozmawiać z konsumentami i wyjaśniać im, jak wielkie koszty ekonomiczne oznacza wprowadzenie Europejskiego Zielonego Ładu – mówił…
2021-06-08
Satelitarny podgląd pola
Obserwacja Ziemi z kosmosu trwa nieprzerwanie od kilkudziesięciu lat, jednak dopiero w ostatnim czasie technologia satelitarna stała się na tyle popularna, aby…
Najnowszy
numer